Stärk varumärket eller effektivisera med en egen app

PÅ Media erbjuder inom vårt digitala utbud produktion av appar för Android och iOS (iPhone). En app kan med fördel användas för att stärka ditt företags varumärke, sprida information samt hjälpa dina kunder i ert samarbete, så kallade nyttoappar.

Native app

De allra vanligaste apparna kallas för native app. De laddas ner som vanligt via App Store eller Google Play. Dessa appar utvecklas för en specifik telefontillverkare (iOS eller Android) och är alltså låsta till det system de är utvecklade för. Vill man ha sin app för samtliga typer av telefoner får man bygga om appen för varje ny plattform. En native app sparas ner som en ikon på din smartphones skrivbord.

Webbapp

En webbapp är egentligen en webbsida som är anpassad för din smartphone. Den öppnar du via mobilens webbläsare. Om du sedan sparar webbsidan som en favorit eller ett bokmärke får du även en ikon på din smartphones skrivbord och funktionen blir då nästan samma som en vanlig nedladdad app.

Fördelar och nackdelar

En native app kan du använda utan uppkoppling till skillnad från en webbapp som kräver en uppkoppling för att fungera. Det är även lättare att använda mobilens inbyggda funktioner i en native app, till exempel positionering och kamera. Fördelen med en webbapp är att det inte kostar att uppdatera den samt att den är billigare att utveckla med tanke på att man inte behöver utveckla för olika plattformar.

Case – Whirlpool

PÅ Media fick i uppdrag av Whirlpool att producera ett utbildningsmaterial som ska fungera offline i en läsplatta. Vi löste uppdraget genom att göra en app till iPad. Vi har formgivit samt producerat på ett snyggt och prydligt sätt. Appen innehåller slides med text, bilder, filmer samt html-bildspel. Appen har publicerats på en server som endast kunden har tillgång till.

App case - Kund Whirlpool

En egen app

PÅ Media erbjuder kreativ produktion av allt från magasin, böcker, säljmaterial och kataloger för publicering på surfplattor och mobiler. Ge dina läsare en mer interaktiv läsupplevelse och lägg med en video, ett bildspel, en länk till en webbsida eller importera ett Twitter-flöde till exempel. Genom oss kan du skapa din egen app i App Store eller Android Market. Inuti appen kan du, beroende på behov, uppdatera och publicera en eller flera publikationer.

Du kan även välja själv hur mycket varje publikation ska kosta att ladda ner för läsaren. Vill du att din app ska vara intern? Inga problem, appen kan läggas på ett internt nätverk med lösenordsskydd så att enbart de som ska ha tillgång till appen får det. PÅ Media är för övrigt en godkänd Magplus-partner.

Produktion av appar

PÅ Media erbjuder inom vårt digitala utbud produktion av appar för Android och iOS (iPhone). En app kan med fördel användas för att stärka ditt företags varumärke, sprida information samt hjälpa dina kunder i ert samarbete, så kallade nyttoappar. Är du nyfiken på hur PÅ Media kan hjälpa dig med en App-produktion för att förenkla inom er organisation, kontakta oss.